Rain Room

  •  permanently sited in Al Majarrah, Sharjah, UAE
Rain Room, a site specific installation created by London-based collaborative-studio Random International, provides an immersive experience of continuous rainfall. When visitors enter the room, they are directed to navigate intuitively and carefully through the dark underground space in order to protect themselves from the downpour. As the visitors walk through the room, which uses 1,200 liters of self-cleaning, recycled water, their movements are detected by motion sensors that trigger the rainfall to pause.

 
Sharjah Art Foundation
Rain Room, 2012, exhibited at Sharjah Art Foundation, 2018.

Stay up to date

Subscribe to our newsletter to receive the latest features, events, reviews, teaching aids and digital-only content. 

To take advantage of all features on this website, it is recommended that you allow all cookies.
Read more